vrijdag 29 juli 2011

Blogtitel kwijt

Tijdens mijn vorige blog, had ik in de lijst met mijn favorieten een link staan naar een weblog over o.a tassen maken. De mevrouw die dit blog schreef woont in Frankrijk maar is een Nederlandse. Zij is een tijdje terug nog op bezoek geweest in Nederland, o.a. in Staphorst. In haar blog schrijft ze over de tassen die ze maakt en de quiltdekens en over haar tuin in Frankrijk.
Ik vond dit een inspirerend blog. Maar ............. je raadt het natuurlijk al! Ik kan me niet meer herinneren wat de titel van haar blog is.
Wie kan me helpen? Ik hoop dat mijn omschrijving een belletje doet rinkelen en dat ik weer op bezoek kan gaan bij haar blog.

maandag 25 juli 2011

Sokken

Zoals beloofd...
Een eerste update van wat ik allemaal gemaakt heb in de vakantie.
Via de blog van karinaandehaak kwam ik op het idee om sokken te haken in plaats van sokken te breien. Gevaarlijke bezigheid volgens mij, want je kunt niet meer stoppen wanneer je eenmaal begonnen bent.
Maar natuurlijk kon ik het ook niet laten om een paar sokken te breien en van wat restjes nog wat kleine sokjes te breien.
Wat ik wel heb ontdekt is dat gehaakte sokken erg lekker zitten maar dat gebreide sokken warmer zijn.

Volgende blog nog meer vakantiemaaksels, o.a. sjaals en cols/collen/kollen (wat is het goede woord hiervoor eigenlijk?????)

En nu ga ik broeden op een nieuw maaksel, wat zal ik gaan doen? Kussentjes haken en breien? Een breirol beginnen (zag ik bij busybessy)? Een omslagdoek breien? Of ..........
Kortom het is weer hetzelfde liedje; zoveel ideeen en altijd te weinig tijd! Maar dat is eigenlijk ook wel prettig en beter dan; zo weinig ideeen en zoveel tijd.

zondag 24 juli 2011

Opnieuw een blog

Een paar weken geleden ben ik gestopt met mijn weblog Jonnekes Creaties. Ik dacht dat ik er geen tijd meer voor had en dat ik het niet zo leuk meer vond.

Maar nu, een paar weken later, kon ik het toch niet laten om opnieuw te beginnen. Wel met een andere naam, want bij een nieuwe start hoort ook een nieuwe naam!

Ik hoop dat mijn "oude bekenden" ook dit blog weer snel vinden. En dat ze het ook leuk vinden om mijn blog weer te lezen. En ik hoop natuurlijk op nieuwe lezers!

Ik ben op dit moment heel druk bezig met allerlei kleine handwerkjes om mijn restjesvoorraad wol eens op te maken.
Foto's van deze breisels en haaksels volgen zo snel mogelijk.


Hierboven de foto's van mijn grootste fans en vrienden! Op de bovenste foto; Bink onze Britse Korthaar kater. En op de onderste foto; Bibi onze poes met als moeder een Main Coon en als vader een boskat (betere vertaling is waarschijnlijk "een kat uit het bos"