woensdag 31 augustus 2011

LichtjesNog veel meer theelichthoesjes gehaakt. Het is een leuk tussendoortje om te haken. Ik heb er al veel weggegeven, iedereen vindt ze erg leuk. Ze staan ook erg gezellig op tafel.
Ik heb mezelf een heel leuk boek cadeau gedaan. Het boek is geschreven door Cathy Carron en heet Cowlgirls, the neck's best thing to knit. Het boek staat helemaal vol met verschillende colletjes, met de meest grappige namen. De eerste staat al op de pennen, dit wordt "wrapture", gebreid met lekker dikke wol.
Een eenvoudig patroon, maar erg leuk!
En ik heb alweer een boek besteld. Ik kon het niet laten! Ik zag een filmpje op YouTube over Arne enCarlos uit Noorwegen. Zij hebben een boek gemaakt over kerstballen breien. Geweldig!!! Allemaal kerstballen met Noorse patroontjes. Ik hoop dat ik het boek snel binnen heb, dan ga ik meteen aan de slag.

vrijdag 26 augustus 2011

TelefoonhoesjesIk heb een paar telefoonhoesjes gehaakt. De echt goeie zit er nog niet tussen. Maar ik denk dat ik het patroontje van de laatste ga combineren met de manier waarop ik de eerste heb gehaakt.

Het patroontje is trouwens de Queen Anne Lace Shawl, maar dan gehaakt met een dunne draad en haaknaald 1.5. Zo krijg je in plaats van een sjaal een leuk kantje.

zondag 21 augustus 2011

Kilometers maken/haken

Ik heb net een eenvoudig sjaaltje afgemaakt.
Het is supermakkelijk om te haken, er gaat alleen veel tijd inzitten. Vooral het omhaken van het sjaaltje voor de krullenrand kost veel tijd en veel garen. Ik heb dus de nodige kilometers gemaakt/gehaakt.

Ik ben helemaal vrolijk van de reacties op mijn vorige blogje! En ik heb al 1 volger!! Jaja, ik weet dat er onder jullie zijn met veel meer volgers, maar ik ben superblij met dit begin!

Ik heb even de haaknaald neergelegd en ben nu weer even aan het breien. Het wordt, volgens mij, superleuk. Wat het wordt zie je in een volgend blogje!

Morgen begint mijn werk weer. Weer het ritme vinden en werk, huishouden en handwerken zo goed mogelijk combineren. Ik vind het altijd even wennen, maar het gaat vast goed komen.

donderdag 18 augustus 2011

Slapie, slapie

De onderstaande foto's spreken voor zich!
Lekker slaperig!woensdag 17 augustus 2011

Lekker ruiken!

Het ruikt hier heerlijk tijdens het haken!

Ik ben "zeepzakjes" aan het haken. Ze ruiken heerlijk. Je kunt ze gebruiken om tussen je kleding te leggen of in de badkamer of zo maar ergens waar je het leuk vindt.

Het is erg leuk om deze zakjes te haken. Ik probeer steeds een ander motiefje en een andere versiering te bedenken.
De zakjes zijn alvast voor mijn winkeltje-to-be. Mocht je nu al interesse hebben, stuur me even een berichtje!

dinsdag 16 augustus 2011

Gevonden!!!

Een poosje geleden vroeg ik om  de titel van een weblog. Helaas kon niemand mij helpen.
Vanmiddag heb ik via allerlei Google-omwegen het blog weer gevonden. Ik ben er helemaal vrolijk van!
Het gaat om: http://www.busybeefree.blogspot.com/.
Snel bij m'n favorieten gezet en opgeschreven in mijn "niet-vergeten-schrift". Ja, ik merk dat ik een pietsie ouder begin te worden en dat niet alles meer vanzelfsprekend in mijn breintje blijft hangen, ik heb af en toe echt een "papieren geheugen" nodig.
Deze leukerd kwam ik tegen tijdens een wandeling langs de IJssel. Kon het niet laten om hem even op de foto te zetten.

maandag 15 augustus 2011

Terug van weggeweest

Ik ben nog even lekker op vakantie geweest. Maar nu begint zo langzaam aan het werkende leventje weer. Vandaag is manlief weer naar zijn werk gegaan en volgende week mag (of moet?) ik weer aan de gang.

In de vakantie begon er een klein plannetje in mijn hoofd te borrelen. Wat als ik de spulletjes die ik maak eens probeer te verkopen? Tot nu toe geef ik veel weg en gebruik ik veel zelf, maar een huis kent grenzen aan opbergmogelijkheden. Misschien zijn er wel mensen die het leuk vinden om mijn maaksels te kopen.
Ik ben nog aan het bedenken hoe het vorm moet krijgen, via Etsy of een webwinkeltje? Tips zijn welkom.

Zolang ik nog niets concreets heb bedacht kun je me wel mailen wanneer je iets leuks op mijn weblog ziet, ik mail je dan terug over de prijs.

Ik heb veel gehaakt tijdens de vakantie, in de komende blogs zal ik steeds iets laten zien.
Nu eerst een schaaltje met rozen en een bonbonschaaltje met waxinelicht-taartjes.


Meer ideetjes in mijn volgende blogje.