zaterdag 24 december 2011

Fijne kerstdagen

Graag wil ik jullie allemaal hele fijne kerstdagen toewensen!

Ik hoop dat jullie allemaal kunnen en mogen genieten tijdens deze dagen!

zondag 18 december 2011

Blok 3 en 4

Inmiddels zijn blok 3 en 4 van de pennen gerold.

  Blok 3 heet: squared lamb's tail.
  Blok 4 luistert naar de naam: scallop lace frame.


Alleen voor de namen zou je de blokken al gaan breien!

Nu ben ik bezig met blok 5: Window Cat.

woensdag 14 december 2011

..... en dat is twee

Er zijn inmiddels twee blokken voor mijn nieuwe deken af. Ik gebruik het boek van Nicky Epstein, Knitting Block by Block. De deken wordt helemaal grijs, maar wel in twee tinten; licht- en dnkergrijs. Het eerste blok heet: boxed cables and ribs Het tweede blok heet: cathedral windows Het derde blok staat nu op de pennen en heet: squared lamb's tail. Ik vind het wel grappig dat de blokken allemaal namen hebben. Vandaag lekker een dagje vrij, dus na het lezen van de blogs die ik volg, snel weer aan het breien!

zondag 11 december 2011

Langzaam in kerstsfeer

Langzaam aan begint mijn huis in kerstsfeer te komen. Ondanks de opknapbeurt van ons huis, wil ik toch een gezellige woonkamer hebben tijdens de kerst.
Dit kleine "boompje" laat een paar van mijn "zelfmaaksels" zien. Ze mogen van mij dit jaar niet in de boom omdat ik alleen witte dingetjes in de boom heb gehangen. Ik vind het erg mooi geworden. Ik zal nog een foto maken om het te laten zien. Inmiddels heb ik weer van alles op de brei- en haakpennen staan, maar het goeie werkje zat er nog niet bij. Toen ik vanavond lekker in bad zat, bedacht ik ineens dat er in mijn opgeknapte interieur best ruimte is voor een mooie deken voor op de bank. Daar ga ik dus aan beginnen, allerlei blokken breien voor een mooie deken in grijstinten. Wordt vervolgd!

donderdag 8 december 2011

Nieuw, nieuw, nieuw

 Afgelopen weekend heb ik een mooie nieuwe winterjas voor mezelf gekocht.
En bij een nieuwe jas hoort natuurlijk een nieuwe sjaal. En die heb ik snel even zelf gebreid.
Super simpel. Gewoon alle naalden recht breien. De wol doet de rest. Het is een heerlijk pluizend wolletje met een klein glinstertje erin. Warm en winters tegelijk.
Nu nog even een haarband van hetzelfde spul breien en ik ben weer helemaal blij ;)

dinsdag 6 december 2011

Effe opvrolijken

Ik moet mezelf even opvrolijken!
Vanwege de slijtage aan mijn wervels, mag ik niet meer breien op mijn breimachine. En dus is hij verkocht.
Hij is net opgehaald.
Eigenlijk best wel balen, dit maakt wel duidelijk dat ik echt wel rekening moet houden met allerlei zaken. En dat terwijl ik liever helemaal nergens aan denk en voor de buitenwereld steeds doe alsof er niks aan de hand is.

Maar als beloning mag ik van mezelf een mooi horloge gaan uitzoeken voor het geld dat ik voor de breimachine heb gekregen!
Dat is wel weer heel leuk!

Op handwerkgebied ligt alles nog een beetje stil. Maar het huis knapt steeds meer op. Binnenkort wordt de parketvloer onder handen genomen en kunnen we andere meubels uitzoeken! Ook erg leuk!

Misschien dat ik binnenkort toch nog even de tijd vind om nog een kerstbal te breien, want dat is zooooo leuk en de tijd voor de kerstboom komt nu heel snel dichterbij!